Aurinkoinen Suvipäivä Suvituulessa

Suvituulen Suvipäivää saatiin viettää aurinkoisessa ja kauniissa säässä 7.6 tiistaina. Päivän ohjelma oli monipuolinen ja tapahtumia riitti sisällä ja ulkona.

Iloinen hyörinä oli päällä heti aamusta, kun Joni Lehtonen ohjasi työkaverinsa kanssa liikennettä alueelle vankalla ammattitaidolla ja hersyvällä huumorilla.

Avoimien ovien päivä keräsi runsaasti kävijöitä tutustumaan Suvituulessa toimiviin järjestöihin, sekä moneen muuhun yleishyödylliseen toimintaan.

Sisällä kiersi salia pöytiä, joiden luona sai keskustella työntekijöiden kanssa talon toiminnasta ja neurologisista sairauksista, testata verenpaineensa, katsoa nukketeatteria ja osallistua taidetuokioon tai käydä uimassa.

Ulkona suositut kaverikoirat olivat rapsuteltavina, frisbeerata käytössä ja grillipiste levitti kutsuvaa tuoksuaan. Suvituulen piha ja koko alue oli päivän mittaan täynnä iloisia vierailijoita.

 

Salia kiertävien pöytien ympärillä kävi hyörinä

Sisällä salissa kiertävien pöytien ääressä pääsi testaamaan vaikka sopivia kenkiä itselleen. Aira Lepistö Ruskosta pysähtyi Parkinson-liiton pöydän kohdalle hetkeksi juttelemaan. Hän kertoi asuvansa Ruskolla ja sairastaneensa Parkinsonin tautia 16 vuotta.

Aira-Lepistö

Aira Lepistö

“Ensimmäisenä oireena huomasin kömpelyyttä kädessäni”, Aira Lepistö kertoi. Hän totesi diagnoosin olleen aikoinaan järkytys, mutta yli kymmenen vuotta sairaus pysyi vähän lievempänä. “Pari kolme vuotta on nyt ollut vähän vaikeampaa”, Aira totesi vielä ja lähti kiertelemään salia.

 

Aivoliiton “Terveystalkoot” -pöydän ääressä lähihoitaja Sari Hietanen mittasi aivoinfarktin kokeneen Markku Mäkelän verenpainetta ja totesi arvojen olevan kunnossa . Toisessa päässä pöytää sairaanhoitaja Marjut Ojala mittasi Kari Joensuun verenpaineen, joka oli hyvissä rajoissa.

Kari-Joensuun-Marjut-Ojalaweb

Kari Joensuun verenpainetta mittasi sairaanhoitaja Marjut Ojala

Markku-Mäkelä_web

Aivoinfarktin kokeneen Markku Mäkelän verenpaineen mittasi lähihoitaja Sari Hietanen

Roosa Halme Nukketeatterista ja Laura Hallantien valmistama Taneli-nukke hauskuuttivat salissa liikkuvia lapsia ja aikuisia. Jeremiah, Yasmine ja Noah katselivat esitystä äitinsä Birgitta Wainion kanssa ja saivat mukaansa ilmapallot.

Nukketeatterilainen-Roosa-Halme-Taneli-nukkeweb

Nukketeatterilainen Roosa Halme ja Laura Hallantien valmistama Taneli-nukke

Resurssikeskuksen projektisuunnittelija Satu Järvenpää ja vapaaehtoistyön koordinaattori Liisa Kaisti esittelivät pöydässään toimintaa, jossa saa olla mukana auttamassa neulomalla. Pöydän edessä oli korillinen lahjoituksena saatuja lankakeriä, joista neulotaan lapasia tai sukkia lahjoitettavaksi.

Satu Järvenpää näytti iloisena muovisäkkiä, joka oli täynnä valmiiksi neulottuja sukkia ja lapasia. “Nämä on tehty Suvituulen kursseilla”, hän kertoi.

Resurssikeskus_web

Resurssikeskuksen iloiset edustajat Satu Järvenpää ja Liisa Kaisti

Suvipäivänä puhalteli lempeä Suvituuli

Etupihalla olivat Suvipäivän suosituimmat vieraat: Kennelliiton kaverikoirat, joita jokainen halusi käydä silittämässä. Hauvat olivat varmasti päivien rapsutetuimmat vierailijat.

Kennelliiton vapaaehtoistyöntekijä Marja Lindell kertoi, että he menevät koirien kanssa minne heitä pyydetään. Koirat tuovat mukanaan hyvää mieltä ja monille vanhuksille lämpimiä muistoja kodista tai rakkaita lapsuusmuistoja.

Myös seitsemänvuotias Oona pääsi rapsuttelemaan kaverikoiraa. “Tämä on aivan ihana”, Oona sanoi hymyillen.

Oona-rapsuttelikaverikoiraa_web

Seitsemänvuotias Oona rapsutteli Kennelliiton kaverikoiraa

 

Frisbeegolfrata oli myös käytettävissä ja pelaajia riitti sinnekin. Takapihan grillipisteessä Turun Dystonia- kerhon jäsenet paistoivat makkaraa ja samalla juttelivat kävijöiden kanssa. Dystonia on sairaus, jota harva sairastaa ja vielä harvempi tunnistaa. Suvipäivänä sai siitä ja monesta muustakin neurologisesta  sairaudesta ja Suvituulen toiminnasta jakaa tietoa kauniin kesäisessä ympäristössä lempeässä suvituulessa.

Turun-Dystoniakerhon-grilli_web

Turun-Dystoniakerhon grillipisteellä sai makkaraa ja tietoa harvinaisesta sairaudesta Katja Korpiaho-Viitaselta, Anu Korpiaholta, Pekka Valdemar  Aaltoselta, Ulla Oksaselta,Taina Lehtiseltä ja-Viola Isakssonilta

 

Kuva ja teksti
Harry Torvinen

 

suvituuli_web aivoliitto sp_logo